Stimați colegi,

Dorim să vă invităm la Cursul de perfecționare al Asociației de Medicină de Laborator din România, cu participare internațională, care va avea loc în perioada 2 – 5 iunie 2021.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș UMF “Victor Babeș” Timișoara, UMF “Iuliu Hațieganu”  Cluj Napoca,  , UMF“Carol Davila”  București, și UMF“Grigore T.Popa”  Iași, având ca societăți profesionale partenere Societatea Română de Microbiologie și Societatea Română de Hematologie.

Rezultatele de laborator contribuie în foarte mare măsură la luarea deciziilor medicale, la stabilirea ghidurilor și protocoalelor clinice, iar progresele în domenii de vârf ale medicinei de laborator (biologie moleculară, genetică) au impact în conduita clinică. Printre obiectivele AMLR se numără stabilirea unor rețele de comunicare între profesioniștii care lucrează în laboratoare medicale, implementarea tehnicilor avansate de diagnostic, stabilirea unor standarde exigente de calitate pentru munca de laborator, iar întâlnirile anuale cu ocazia conferințelor sau congreselor oferă contextul adecvat pentru realizarea acestor deziderate.

Expoziția de echipamente, reactivi și consumabile de laborator, precum și workshopurile organizate de companii vor contribui la crearea unei atmosfere de lucru interactive.

Pentru colegii din mediul universitar conferința oferă o bună oportunitate de a-și prezenta rezultatele cercetărilor. Rezumatele vor fi publicate în Revista Română de Medicină de Laborator (indexată ISI Thompson Reuters, cu factor de impact).

Evenimentul este creditat cu credite EMC de către Colegiul Medicilor din România și de către Ordinul Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor în Sistemul Sanitar din România.

Dr. Cristina MAMBET                                                                              Prof. Dr. Minodora DOBREANU

Președinte AMLR                                                                                     Președinte Curs

Evenimentul este creditat de Ordinul Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor în sistemul sanitar din România cu 22 credite EMC prin adresa 13 din 20.05,2021

Pentru mai multe informații vă rugăm să contactați organizatorul logistic:

PROEVENTS & CONFERENCE SRL

Bianca SAS – 0755 123445

bianca.sas@palomatours.com

Loc de desfășurare

Hotel Plaza Tg Mureș

ONLINE

Perioada

2-5 iunie 2021

Coordonate GPS

46.544712, 24.56185

www.medical-virtual.ro

PROGRAM

Programul științific este disponibil aici.

 

PARTENERI

TEMATICA

 1. Evaluarea fazei preanalitice – o continuă provocare
 2. Diagnosticul molecular al infectiei SARS CoV-2
 3. Raspunsul imun in patologia COVID-19 – considerente postinfectie si postvaccinare
 4. Provocări in diagnosticul infecțiilor nozocomiale
 5. Vitamina D – testare în laborator și implicații clinice
 6. Actualități în diagnosticul de precizie al dislipidemiilor
 7. Explorari biochimice in adictii si toxicodependenta
 8. Evaluarea homeostaziei fierului
 9. Investigatii de laborator in trombocitoza – de la hemograma automata la teste avansate de diagnostic molecular
 10. Progrese tehnologice in diagnosticul si monitorizarea bolilor maligne hematologice
 11. Provocari in diagnosticul initial al leucemiilor acute – note de curs pentru rezidenti